De E-Sigaret Is Toch Gevaarlijk!

Je wilt stoppen met roken maar je hebt toch het gevoel dat je wat mist. Daar hebben ze iets voor uitgevonden de E-Sigaret (elektronische sigaret) die zou volgens de makers niet gevaarlijk zijn voor je gezondheid. Maar is dit ook waar?

De E-Sigaret is voor mensen op de markt gekomen om op een softe manier te kunnen stoppen met roken. Maar om het gevoel van roken te blijven houden. Voor sommige mensen is dit het middel om er nog bij te horen. Maar hoe werkt deze sigaret nou eigelijk? De buitenkant ziet eruit als een normale sigaret alleen de E-Sigaret is van metaal. Anders dan een normale sigaret geeft deze E-Sigaret geen rook af. Er zit geen tabak in verwerkt maar een cartridge gevuld met vloeibaar, geparfumeerd nicotine. Deze cartridge is aangesloten op een batterij. Iedere keer dat de roker op een knop in het midden druk wordt er een verstuiver bediend die de nicotine veranderd in damp. Hierdoor ontstaat er een illusie dat lijkt op rook.

Maar is het daarom ook veilig? Dit is de vraag die deskundigen proberen te beantwoorden op het jongste congres van de American Thoracic Society dat van 18 tot 23 mei plaats had gevonden in San Francisco. Een onderwerp wat daar behandeld werd was nieuwe manieren om te stoppen met roken. De E-Sigaret stond dit maal centraal.

Uit een recente enquête die bij 3587 Amerikaanse internetgebruikers werd uitgevoerd. Werd aangegeven hoe mensen over de E-Sigaret dachten. Het kwam vooral naar voren dat gebruikers van de E-Sigaret dit middel meer gebruikte om de risico’s die stoppen met roken met zich mee brengt te onderdrukken. Zo vond 84% dat de E-Sigaret een stuk minder giftig zou zijn dan tabak. Ook vond 77% dat een kans op een terugval kleiner zou zijn met behulp van de E-Sigaret. Zo vond 79% om ontwenningsverschijnselen tegen te gaan. En totslot vond 69% van de gebruikers dat ze nog iets in hun handen wilde hebben.

Nu bleef er nog een vraag over? Is de E-Sigaret schaddelijk voor de gezondheid? Het antwoord was helaas ja. Uit een voorlopig rapport van de Food and Drug Administration (FDA) stond dat er in de E-Sigaret kankerverwekkende en giftige stoffen zitten. De stoffen waren diethyleenglycol, nitrosaminen en andere typisch stoffen die voorkomen in tabak. Dit vond de FDA zorgwekkend met name Canada, Australië en Brazilië hebben er zelfs een verbod op ingesteld op de verkoop van de E-Sigaret. Maar de verkoop op het internet is niet te voorkomen. Bovendien zou je aan de E-Sigaret verslaafd worden je zou het kunnen zien als een vervanging van de normale sigaret. Zorgwekkender is zelfs dat gebruikers van de E-Sigaret, vanwege het lage nicotine gehalte een terugval zouden kunnen krijgen naar de normale sigaret.

Wil je van het roken af probeer DIT! 

Vond je dit artikel nuttig? Geef dan een Tweet via Twitter, Google plus, Facebook Like of plaats een reactie hieronder!

 

This entry was posted in Hulpmiddelen Om Te Stoppen Met Roken and tagged , , . Bookmark the permalink.